tekst hier

Platform ACCT zoekt een directeur! Platform ACCT is een samenwerkingsverband dat zich inzet voor versterking van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector. Deze sector kent een grote diversiteit aan betrokkenen. Denk bijvoorbeeld aan acteurs, musici, beeldende kunstenaars, architecten, journalisten, game- ontwikkelbedrijven, grafisch ontwerpers, modeontwerpers, maar ook aan suppoosten, conservatoren, bibliotheekmedewerkers, technische en administratieve krachten en uiteraard ook hun werkgevers en opdrachtgevers.

Het bureau van Platform ACCT ondersteunt het bestuur zowel administratief als inhoudelijk. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van sociale partners en andere stakeholders en een onafhankelijk voorzitter. Een Deelnemersraad ziet toe op en adviseert over de koers. Deze Deelnemersraad bestaat uit opdrachtnemers en opdrachtgevers- vertegenwoordigende partijen en andere belangrijke partners, zoals Kunsten’92 of het georganiseerde kunstvakonderwijs. ‘Stakeholders’ als het Ministerie van OCW en de rijksfondsen zijn nauw betrokken.

Onderwerpen die binnen de culturele en creatieve sector spelen zijn het vergroten van het verdienvermogen van de sector en van de inkomens van werk- en opdrachtnemers, het creëren van kaders voor sociaal overleg, , permanente professionele ontwikkeling, zorgen voor een sociaal arrangement tussen werkverleners en werkenden en het activeren en informeren van de doelgroepen in deze sector. Het opstellen en verder implementeren van de Fair Practice Code past binnen deze onderwerpen.

Werving en selectie voor deze functie is in handen van Barlaeus Advies. Meer over de vacature en de procedure: https://barlaeusadvies.nl/onze-diensten/vacatures-interim-opdrachten/#.

Download hier de vacature als pdf.